Zondag 21 april, Open Landgoeddag Mookerheide

De afgelopen jaren is Jachtslot Mookerheide grondig gerestaureerd door Natuurmonumenten. Zowel de binnen- als de buitenkant is teruggebracht in de oorspronkelijke jugendstil stijl van 1905.

Afgelopen zomer ging de horeca zijvleugel van Jachtslot Mookerheide al open. Tijdens de Open Landgoeddag kun je nu ook een kijkje nemen in het hoofdgebouw met onder andere de imposante trap, het Hubertus glas in lood raam en het torentje. Dit deel van het jachtslot is normaal gesproken alleen toegankelijk tijdens een rondleiding, voor huwelijken, herdenkingen, feesten en zakelijke bijeenkomsten.

Ook vind je op het landgoed Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, waar het sinds 2019 mogelijk is een laatste rustplaats in de natuur vast te leggen. Tijdens de Open Landgoeddag zijn er rondleidingen en wandelingen over de natuurbegraafplaats onder begeleiding van een medewerker.

In de tuinen is de monumentale kas momenteel in de laatste fase van de restauratie. We hopen er op dat de kas op 21 april open is om het te bewonderen, nog even spannend!
Bij Zelfgeplukt is al veel werk verzet voor het nieuwe seizoen en ook de groentetuin geniet al van de eerste oogst. Je kan zien hoe de lente is ontwaakt vlak voordat het nieuwe bloemenseizoen van start gaat. We hebben weer mooie plantjes opgepot de afgelopen periode welke we te koop zullen aanbieden. Op de Open Landgoeddag geeft Zelfgeplukt informatie en is er een tuinquiz met leuke prijsjes.

Toegang tot de Open Landgoeddag en deelname aan de activiteiten is gratis.
We adviseren met de fiets of te voet naar het landgoed te komen.