logo zelfgeplukt

Over Zelfgeplukt

Bloemenpluktuin Zelfgeplukt is sinds 2020 gevestigd in de nutstuinen van jachtslot Mookerheide en specialiseert zich op het aanbieden van een mooie verzameling van verschillende zelfplukbloemen. Door het seizoen heen zijn er zo’n 75 verschillende soorten snijbloemen met zo’n 160 verschillende variëteiten. Elke keer als je komt is het aanbod weer een klein beetje anders.

Doris Nielen, tuinder en initiatiefnemer:
‘Na een korte carrière als architect ontdekte ik dat mijn passie meer ligt bij het werk in het groen dan bij de bouw. In 2017 ben ik de opleiding Stadslandbouw gaan volgen aan de Warmonderhof, opleiding voor biologische landbouw. Vanaf 2020 ben ik Zelfgeplukt gestart in de nutstuinen van jachtslot Mookerheide, daarbij word ik ondersteund door een fijn team van vaste vrijwilligers.’

In de reguliere bloementeelt worden veel pesticiden gebruikt. Bij Zelfgeplukt kan je zien en ervaren dat je ook op een verantwoorde manier kan genieten van bloemen waarbij je de biodiversiteit met een rijk insectenleven ondersteunt.

Tijdens de pluktijden zijn er snoeischaren en andere benodigdheden aanwezig voor het plukken, afrekenen en meenemen van de bloemen.

Kom genieten van het zelf plukken van de bloemen op deze prachtige locatie!